Mörbultad & blodig


Haha, ser ni min bedövade läpp? Herregud, jag känner in ens min tunga, min läpp och en del av min näsa. Jag var orolig som fan att det skulle göra ont så tandläkaren tog mycket bedövning och nu är jag helt mörbultad haha.

Hahaha. Jag kan bara skratta. Nu har jag precis vart hos tandläkaren och jag kan bara säga att jag är en sån fjolla. Hahaha. Det här var ju ingenting. Ok, nu ska jag berätta hur det var. Vänta, ska bara upp och byta bomullstuss för att stoppa blodet .. Så!
Okej, jag och mamma cyklade ner för att bilen var inlämnad för tvättning. Vi kom till tandläkaren och jag läste lite Se & Hör, för idag var jag inte så nervös så då kunde jag koncentrera mig på Se & Hör. Den rara tandsköterskan ropade in mig och vi gick in i ett rum. Jag sa med en gång ''Åh, jag är så nervös! Mycket bedövning, ta mycket bedövning!'' också satte jag mig i stolen. Och tandsköterskan plus tandläkaren, en kort utlänning som var så go, frågade om jag ville dra 1 eller 2 tänder. Jag ville på ett sätt dra 1 tand, men samtidigt kan det vara skönt att ha dragit 2 tänder så slipper man komma tillbaka till tandläkaren för att dra ännu en tand. Men vi började med en tand sakta men säkert. Dom började med lite salva som smakade mint, jag svalde hela tiden för den var så god. Sedan bedövde hon mig och vet ni vad tandsköterskan gjorde? Hon höll min hand och pratade som en bebis till mig! Okej, jag låg bara där och sa ingenting och hon trodde la att jag var helt terrified men jag var ju inte såå rädd som hon trodde. ''Ska jag hålla din hand?'', frågade hon. ''Haha'', sa jag. ''Eller ska mamma hålla den?'', frågade hon. ''Hehe'', svarade jag. Varför skulle jag hålla någons hand? Jag orkade inte prata för jag var så trött och orkade inte tjöta. ''Det kan spänna lite nu'', sa hon också tog utlänningen en spruta och sprutade in bedövning i gommen och så där i översta tandraden. Det spände lite men det var ju ingenting. Sedan skulle dom börja dra ut tanden och då tog dom fram en grej som dom bara skulle lirka med fram och tillbaka och sedan var den ute. Och under tiden utlänningen lirkade min tand fram och tillbaka och jag låg där och blundade (ni vet dom där jävla lamporna som hänger ovanför en som får en att få tårar? Så jävliga jobbiga är dom, jag måste blunda varenda gång jag är hos tandläkaren och ligger ner med den lampan över mig för det ljuset får ju en att börja gråta) med öppen mun och han sa ''gapa'', ''gapa större'' och tandsköterskan som trodde Tandläkaren var min största skräck i livet sa hela tiden ''Du är jäääätteduktig. Det här går jäääättebra, Julia'' . Det kändes ju att dom var i min mun och drog tanden fram och tillbaka, men helt plötsligt var tanden ute och det var sjukt jävla lång. ''Titta, Julia!! Titta vad fin tanden är! Jättefina tänder har du. Lång och smal är tanden, precis som du! Det brukar vara så, korta och knubbiga människor brukar har korta tänder och långa och smala brukar ha just långa och smala tänder''. Jaha, tänkte jag. Jag tyckte hon var lite töntig när hon skulle prata till mig som om jag var 5 år, men jag orkade fan inte tjöta med massa bedövning i munnen.
Happ, sedan sa jag med en gång ''En tand till'' för jag kände att det inte var någon fara det här med att dra ut tänder. Vilken mes jag är som är rädd för sånt. Det är ju ingenting. Haha, jag skrattar åt mig själv. Så dom bedövade mig ännu mer, nu i gommen och tungan och så där vid nedre tandraden och dom lirkade där med och vips så var den tanden också ute. Det är helt sjukt, min kind känns som den är 10 gånger så större och jag känner mig verkligen så här. Känns som att jag har världens största läppar just nu, precis som Jennifer Lopez i Monster in law ni vet när hon har ätit jordnötter och hennes läppar har svullnat. EXAKT så känner jag mig. Men bedövningen går inte bort förrän klockan 4 och klockan 3 ska jag på kalas och ikväll ska vi äta tacos och jag älskar tacos och jag vill äta tacosen mamma ska laga och jag får inte skölja munnen vilket betyder att jag inte får borsta tänderna ikväll och jag får typ bara äta rinnande grejer nu så mamma har precis vart och köpt nyponsoppa och kräm. Också skulle jag vila idag, sa tandsköterskan. Vila, vila. Det var tydligen viktigt. ''Du har ingen gympa eller så idag va? Du kan gå hem och lägga dig och vila, man kan bli lite yr och få hjärtklappning av bedövningen''. Jaha, det var ju bra. Hjärtklappning?
Men jag vill bara säga att det är INGENTING att gå till tandläkaren att dra ut en tand. Okej, det som är mest obehagligt är bedövningen men den är ju typ bara rolig för att man känner sig helt jävla cp-störd! Att själva dra ut tänder är ju ingen som helst fara. Och det roliga med bedövningen är att jag har det på en sida så en läppen hänger rätt ner medan andra är normal. Det ser skitroligt ut.

Kommentarer
Postat av: amanda

Det lät ju faktiskt inte sååå farligt som jag har inbilat mig. Jag är skitskraj för såntdär och hoppas att mina tänder får sitta kvar där dom är. :)

2008-06-27 @ 21:06:23
URL: http://amandahmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0